снимки: EuropaLaserCupБлизо до второ кейно място на Морска гара - Варна,

...
снимки: EuropaLaserCupБлизо до второ кейно място на Морска гара - Варна,
Коментари Харесай

40 яхти стартираха в Европейската купа по ветроходство във Варна

снимки: EuropaLaserCup

Близо до второ кейно място на Морска гара - Варна, с публична гала през днешния ден беше даден старта на кръга от Европейската купа по ветроходство в Клас Лазер, който се организира от 2-ри до 4-ти октомври с семейството на Община Варна, Българска федерация по ветроходство и Семеен кодекс „ Черно море Бриз‘‘.

В конкуренцията ще вземат присъединяване 40 състезатели от България, Украйна и Австрия, в двата олимпийски и един детски класa -  Laser Radial, Laser Standard и Laser 4.7. 
Сред формалните посетители бяха регионалният шеф Стоян Пасев, шефът на дирекция „ Спорт “ при Община Варна Кристиан Димитров и изпълнителният шеф на съдружие спортни клубове Черно море Бончо Бонев.

Президентът на българска федерация по ветроходство Росен Марангозов публично откри надпреварата, което  е част освен от формалния календар на Европейската федерация в клас Лазер, само че и генерална подготовка за Европейското състезание, което ще се състои още веднъж в Морската столица през 2021 от 15 до 22 май. Така това съревнование се явява и генерална подготовка за всички ветроходци, които желаят да се срещнат с теченията и да проходят маршрута, можещ да им завоюва европейското злато следващата година, за което се чака да се борят над 300 лодки.

Лазер е един от най-динамичните и забавни класове. Достъпен за всички възрасти - от деца до ветерани, той е и най-практикуваният в международен мащаб  с над 215 000 лодки.
Главен арбитър на регатата е Тодор Иванов, а ръководител на протестната комисия Никола Александрова. Поради безветрие едвам към 15:30 бе даден старт на първата от осемте, планувани за регатата гонки. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР